Tanulmány
Médiajog
2023. december 13. 10:00

A 230. szakasz és az amerikai tartalomszabályozás múltja, jelene és jövője

Intézetünk az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Állam- és Jogtudományi Szekciójába nevezhető dolgozatok támogatására kétévente hirdet meg pályázatokat, amire médiajog és hírközlési jog témakörben várunk pályaműveket. 2022 évben kiírt pályázatunkra érkezett Kondrát Flóra A 230. szakasz és az amerikai tartalomszabályozás múltja, jelene és jövője című nyertes dolgozata.

A digitális platformok a felhasználók által generált tartalmakért való felelősségének kérdésében az első igazán jelentősnek mondható szabályozás az amerikai 1996-ostelekommunikációs törvény részét képező illő kommunikációról szóló törvény (Communication Decency Act) 230. §-a.

E szakasz olyan mértékű immunitást biztosított az internetes szereplők számára (tulajdonképpen megjelenésük kezdetétől), amely lehetővé tette a digitális gazdaság amerikai virágzását, és az internetes kommunikáció, így a szólásszabadság egy új korszakát hozta el.

A szakasz elfogadása óta azonban jelentősen átalakult a digitális platformok működése, és új kihívások elé állítja a szabályozási környezetet.

Kondrát Flóra

Kondrát Flóra: A 230. szakasz és az amerikai tartalomszabályozás múltja, jelene és jövője

letöltöm
Link másolva!

Kapcsolódó anyagaink