Hír
Médiajog
2019. április 3. 10:26

Oxfordi médiajogi versenyre készülő hallgatókat látott vendégül a Médiatudományi Intézet

A 2018/2019-es tanévben immár negyedik alkalommal indul az ELTE ÁJK csapata a leghíresebb médiajogi és szólásszabadsági nemzetközi perbeszédmondó versenyen, a Monroe E. Prince Media Law Moot Court Competiton-ön. A hallgatók felkészülésében segítségre voltak az NMHH munkatársai is.

elte_ajk_csapat.jpg

A verseny oxfordi világdöntőjébe nyolc regionális válogatón keresztül vezet az út. A magyar csapatok a dél-kelet-európai regionális válogatón indulhattak, amelynek során a budapesti fordulóban a Preliminary Rounds során kétszer alperesi és kétszer felperesi oldalon versenyzett és nyert az ELTE csapata. A kieséses jellegű szakaszban az ELTE az elődöntőben a University of Bucharest csapatát, míg a döntőben a University of Tirana csapatát legyőzve a szerezte meg az első helyet a regionális válogatón.

A világdöntőre a legjobb 36 csapat számára 2019. április 8-12. között kerül majd sor az University of Oxford szervezésében. Az utazás előtt a hallgatók szimulált tárgyaláson vehettek részt, ahol felkészítő tanáruk, Dr. Gosztonyi Gergely mellett dr. Sorbán Kinga és dr. Papp János Tamás zsűrizték a versenyzők alperesi és felperesi érvelését.

A 2018/2019-es csapat tagjai: Erdősi Rebeka, Gyetván Dorina, Kiss Nóra, Mező Emese, Sziládi Péter és Tatár Attila.

További sok sikert kívánunk a versenyen!

További információk: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/

Link másolva!

Kapcsolódó anyagaink