Dilemmák a jövő horizontján

Szadai Károly a Médiatanács tagja, valamint a Médiatudományi Intézet koordinátora interjút adott az NMHH kiadásában megjelenő Új Médiakultúra Magazinnak, melyben többek között beszámolt a Médiatudományi Intézetnél folyó műhelymunkákról, amelyek célja a történelmi kutatások mellett, hogy elősegítse az online térben zajló folyamatok társadalmi hatásainak feltárását, megértését. 

Kifejtette továbbá, hogy a technológiai fejlődésből adódó változások középpontjában a média helyezkedik, ami kihívások elé állítja nem csak a jogalkalmazókat, de a jogalkotókat is hazai és nemzetközi viszonylatban is.

Szadai Károly a Médiatanács tagja

A Médiatanács munkájával kapcsolatban Szadai Károly kiemelte: fontos feladatának tekintik a gyermekvédelem területét, melyen sajnos visszatérő problémákkal találkoznak, és melyekre a törvény által kialakított szankciórendszert alkalmazzák. A jelenlegi szankcionálási gyakorlatról elmondta: annak jellege és mértéke jól beárazható a médiaszolgáltatók részéről, visszatartó erejük csekélynek mondható, ezért párbeszédet pártolna a médiaszolgáltatókkal annak érdekében, hogy csak a szabályoknak megfelelő tartalmakat engedjenek műsorba. Kifejtette, hogy nem az a cél, hogy a Médiatanács bírságoljon, hanem hogy elősegítsék a médiaszolgáltatók normatív működését.

A teljes cikket a linkre kattintva Új Médiakultúra Magazin 42-49. oldalain találják az érdeklődők.

Link másolva!

Kapcsolódó anyagaink