Kiadvány
Médiajog
2021. augusztus 27. 00:01

Az elektronikus hírközlés gazdasági közigazgatása hazánkban

A Wolters Kluwer kiadóval közös szakkönyvsorozatunk legújabb köteteként megjelent Lapsánszy András Az elektronikus hírközlés gazdasági közigazgatása hazánkban című monográfiája.

Lapsánszky András Az elektronikus hírközlés gazdasági közigazgatása hazánkban című könyvének borítója. Futurisztikus, absztrakt felvétel, alatta a könyv szerzőjének neve és a könyv címeE hiánypótló kötet összesen tíz különálló részben tárgyalja a modern gazdaság és az állami működés alapjának is tekinthető terület, az elektronikus hírközlés különféle kérdéseit. Lapsánszky írásában a gazdasági közigazgatás alapjaitól kezdve, a hálózatszabályozáson át a fogyasztóvédelem kérdéséig aprólékosan járja körül a területet.

A kötetben vizsgálja többek között az általános és a hírközlési versenyszabályozás viszonyát, az európai közös hírközlési jog kérdéseit és legfontosabb dokumentumait, a hírközlési közigazgatás eljárásrendjét, valamint a piac- és hálózatszabályozás törvényszerűségeit.

A monográfia nem csupán a hírközlési igazgatás nemzetközi aspektusait tárja az olvasó elé, hanem a hazai hírközlési szakigazgatás történetének, gazdasági közigazgatási összefüggéseinek, szabályozásának, közigazgatási módszereinek és jogintézményeinek, valamint nemzetközi összefüggéseinek feltárására is vállalkozik.

A kötet logikusan felépített és informatív természete miatt egyaránt ajánlható az oktatásban, a hírközlési szakmában és azon kívül is mindazok számára, akik a hírközlési igazgatás történetéről, szabályozásáról, intézményeiről, valamint a joggyakorlatról kívánnak kiterjedt ismeretet szerezni.

A kötet megvásárolható a kiadó honlapján.

Link másolva!

Kapcsolódó anyagaink