Kiadvány
Médiajog
2012. november 30. 17:08

Magyar és európai médiajog

Magyar és európai médiajog - borítóSzerzők: Baka Péter, Bartóki-Gönczy Balázs, Csink Lóránt, Gellén Klára, Klein Tamás, Koltay András, Lapsánszky András, Mayer Annamária, Nagy Dóra, Nyakas Levente, Pogácsás Anett, Szikora Tamás, Szilágyi Pál, Tóth András, Udvary Sándor

Szerkesztette: Koltay András és Nyakas Levente

Az európai demokráciákban a véleménynyilvánítás szabadsága és a sajtószabadság tág teret enged a kommunikáció szabad folyásának, azonban ez a szabadság kitüntetett szerepe ellenére sem korlátlan. A kötet a magyar médiaszabályozást európai perspektívában tárgyalja, azaz az egyes területeit, intézményeit az Európai Unió és az Európa Tanács, valamint az e szervezetekben is meghatározó államok, pl. Nagy-Britannia, Németország, Franciaország szabályozási megoldásain, joggyakorlatán keresztül mutatja be, felvázolva az államok sajtó- és elektronikus médiaszabályozás-történetét, valamint a médiaszabályozás-elméleti alapokat is.

A kötet szerzői és szerkesztői egy olyan összefoglaló mű elkészítésére vállalkoztak, amely a médiaszabályozás jelenlegi állapotát szemlélteti elsősorban hazánkban és Európában. Céljuk az volt, hogy összegyűjtsék és könnyen áttekinthetővé tegyék azokat a jogszabályokat, amelyek a média világát érintik - támpontot nyújtva a médiával foglalkozó oktatók, kutatók, szakemberek és a téma irán érdeklődők számára.

A kiadvány a kiadó honlapján nyomtatott és e-könyvként is megvásárolható.

A kötetet Veres Emese riportjában bemutatja a szerkesztő és szerző, Nyakas Levente.
Forrás: MR 180 perc

Magyar és európai médiajog, riport

letöltöm
Link másolva!

Kapcsolódó anyagaink