Idén Eger ad otthont a Médiatudományi Intézet gyermekvédelmi konferenciájának

Az NMHH Médiatudományi Intézete 2023. november 15–16-án második alkalommal rendezi meg a gyermekek médiahasználatát társadalom- és jogtudományi szempontból bemutató tudományos konferenciáját. Társszervezője idén az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, amely egyben helyszínt is biztosít a rendezvénynek.

A „Légy tudatos a MÉDIÁ(D)ban is! Digitális önvédelem a nevelés és szabályozás tükrében” címet viselő konferencia és workshop meghívott előadói a pszichológia, neveléstudomány, pedagógia, kommunikációtudomány, valamint a jogi szabályozás területein keresztül elemzik a média gyermeki megértésre, a pszichikai és érzelmi feldolgozásra gyakorolt hatását. A konferencia második napján az NMHH Gyermekvédelmi Főosztálya tart szakmai workshopot pedagógusoknak.

A kétnapos rendezvény célja, hogy bepillantást nyújtson abba a tudományos háttérbe, amelynek eredményei meghatározzák a digitális médiakörnyezetben a gyermekvédelem szempontjait. A médiaszabályozásban a gyermekvédelem kiindulópontja, hogy a gyermekek életkorukból fakadóan kiszolgáltatott helyzetben vannak a média hatásaival szemben, ezért életkoruknak megfelelő odafigyelésre és védelemre szorulnak. Noha ebben a feltételezésben konszenzus van, az azt megalapozó tudományos háttér kevéssé vált közkinccsé. Az NMHH Médiatudományi Intézete által kezdeményezett konferencia célja elsősorban az, hogy bemutassa az összefüggéseket a gyermekek fejlődése és a médiatartalmak potenciális hatása között.

A konferencia nyilvános, minden kollégát, szakértőt és érdeklődőt szeretettel várnak a konferencia társelnökei dr. Nyakas Levente és dr. Szűts Zoltán.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

A konferencia élőben is követhető lesz a következő linken: 

Légy tudatos a médiá(d)ban is! - YouTube

 A konferenciáról készült felvételek a következő linkről érhetőek el: https://mtmi.hu/cikk/legy-tudatos-a-media-d-ban-is-digitalis-onvedelem-a-neveles-es-szabalyozas-tukreben-konferencia

A konferencia programja

Link másolva!

Kapcsolódó anyagaink