Médiatudományi Intézet

RSS

A Médiatudományi Intézet hírei

Meghívó a Médiatudományi Intézet és a Wolters Kluwer Kft. könyvbemutatójára

2014.05.28. 16:20 • könyv

2014. május 30-án, pénteken, 14 órától kerül sor a Médiatudományi Intézet és a Wolters Kluwer Kft. közös könyvbemutatójára az Alexandra Könyvesház (Párisi Nagyáruház) Lotz-teremében, melyre ezúton szeretnénk meghívni minden szíves érdeklődőt.

A rendezvényen Körmendy-Ékes Judit méltatja a médiatudományról, médiaszabályozásról és sajtószabadságról szóló könyvsorozat legújabb darabját, a Lányi András és László Miklós által szerkesztett Se vele, se nélküle? Tanulmányok a médiáról című kötetet. A könyvsorozatot annak egyik szerkesztője, Koltay András mutatja be.

Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen jelezni. A részletes információkat a mellékelt meghívó tartalmazza.

Keresés

A Sajtó 1927–1947

Sajtó folyóirat (logó, 290x67px)

Tudományos folyóirat a sajtó és a hírszolgálat jogi, gazdasági, szociális, műszaki és történelmi kérdéseiről – teljes digitalizalt anyag.

Magyar sajtójogi szabályok annotált gyűjteménye 1848-1989

Az adatbázis az 1848 és 1989 közötti magyarországi sajtóra vonatkozó törvények, törvényerejű rendeletek, különböző állami szervek rendeleteit, rendelkezéseit, határozatait, utasításait stb., összefoglalóan: sajtójogi szabályait tartalmazza.

A sajtójogi szabályok címe és szövege között jól elkülönítve, dőlt betűvel tartalmi összefoglalás olvasható, továbbá megtalálható a keltezés vagy a hatálybalépés napja, a módosított vagy hatályon kívül helyezett korábbi jogforrás száma, illetve a kiegészítő, módosító vagy hatályon kívül helyező jogforrás száma is.

Tovább >>

A Médiatudományi Intézet a Médiatanács, valamint az NMHH munkáját segítő, szakmai elemzéseket és a médiához kapcsolódó társadalomtudományi kutatásokat végző önálló szervezeti egység. Szakmai kiadványokat jelentet meg és konferenciákat, műhely-beszélgetéseket szervez, egyeztetésekben vesz részt (pl. Közszolgálati Kódex egyeztetése), illetve ellátja a Médiatanács által a számára meghatározott egyéb feladatokat.