Médiatudományi Intézet

RSS

A Médiatudományi Intézet hírei

Meghívó Az európai médiaszabályozás aktuális kihívásai című konferenciára

2013.12.12. 09:19 • konferencia

A 2013. december 17-i nemzetközi konferencia az Európa Tanács és Magyarország közötti, a médiával kapcsolatos együttműködési tevékenység keretében kerül sor. A konferencia helyszíne a Corinthia Szálló (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43.).

A konferencia pontos programját és egyéb információkat a mellékelt meghívó tartalmazza. Kérjük, előzetesen jelezze érkezését Sarlós Máriánál a sarlos@mediatanacs.hu e-mail címen.

Keresés

A Sajtó 1927–1947

Sajtó folyóirat (logó, 290x67px)

Tudományos folyóirat a sajtó és a hírszolgálat jogi, gazdasági, szociális, műszaki és történelmi kérdéseiről – teljes digitalizalt anyag.

Magyar sajtójogi szabályok annotált gyűjteménye 1848-1989

Az adatbázis az 1848 és 1989 közötti magyarországi sajtóra vonatkozó törvények, törvényerejű rendeletek, különböző állami szervek rendeleteit, rendelkezéseit, határozatait, utasításait stb., összefoglalóan: sajtójogi szabályait tartalmazza.

A sajtójogi szabályok címe és szövege között jól elkülönítve, dőlt betűvel tartalmi összefoglalás olvasható, továbbá megtalálható a keltezés vagy a hatálybalépés napja, a módosított vagy hatályon kívül helyezett korábbi jogforrás száma, illetve a kiegészítő, módosító vagy hatályon kívül helyező jogforrás száma is.

Tovább >>

A Médiatudományi Intézet a Médiatanács, valamint az NMHH munkáját segítő, szakmai elemzéseket és a médiához kapcsolódó társadalomtudományi kutatásokat végző önálló szervezeti egység. Szakmai kiadványokat jelentet meg és konferenciákat, műhely-beszélgetéseket szervez, egyeztetésekben vesz részt (pl. Közszolgálati Kódex egyeztetése), illetve ellátja a Médiatanács által a számára meghatározott egyéb feladatokat.