Médiatudományi Intézet

RSS

A Médiatudományi Intézet hírei

A Médiatudományi Intézet munkatársai nyilatkoztak a rádióban

2017.05.05. 09:33 • rádió

Nemrégiben két munkatársunkkal is rádióinterjút készítettek. Paál Vincét a rendszerváltás utáni médiaháborúról, Papp János Tamást a közösségi oldalak jogi szabályozási lehetőségeiről kérdezték.

A Kossuth Rádió 25 éve történt című politikatörténeti magazinja a negyedszázada történt eseményeket korabeli hanganyagok felidézésével, az eseményekben résztvevők, szemtanúk, kortársak és szakértők megszólaltatásával idézi fel.

A 2017. április 10-ei adásban Paál Vince, a Médiatudományi Intézet munkatársa a médiaháborúról beszélt. Az adás az alábbi linken meghallgatható: http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2017-04-10_15:10:00&ch=mr1

Papp János Tamás pedig az Inforádiónak adott interjújában a közösségi oldalak vezsélyeiről, és azok lehetséges megoldásairól beszélt. Szerinte jelenleg a leghatékonyabb módszer az adott oldal üzemeltetőjének való jelzés, a Facebook által kilátásba helyezett mesterséges intelligencia bevezetésén túl pedig a médiatudatossági programok segíthetnek abban, hogy az internetes közösségi platformokról száműzzék az erőszakos vagy gyűlöletkeltő tartalmakat.

A teljes beszélgetés meghallgatható az alábbi linken keresztül:
http://inforadio.hu/belfold/2017/04/23/ez_a_megoldas_a_facebookon_kozvetitett_gyilkossagok_kiszuresere_de_meg_varni_kell_ra/

Keresés

A Sajtó 1927–1947

Sajtó folyóirat (logó, 290x67px)

Tudományos folyóirat a sajtó és a hírszolgálat jogi, gazdasági, szociális, műszaki és történelmi kérdéseiről – teljes digitalizalt anyag.

Magyar sajtójogi szabályok annotált gyűjteménye 1848-1989

Az adatbázis az 1848 és 1989 közötti magyarországi sajtóra vonatkozó törvények, törvényerejű rendeletek, különböző állami szervek rendeleteit, rendelkezéseit, határozatait, utasításait stb., összefoglalóan: sajtójogi szabályait tartalmazza.

A sajtójogi szabályok címe és szövege között jól elkülönítve, dőlt betűvel tartalmi összefoglalás olvasható, továbbá megtalálható a keltezés vagy a hatálybalépés napja, a módosított vagy hatályon kívül helyezett korábbi jogforrás száma, illetve a kiegészítő, módosító vagy hatályon kívül helyező jogforrás száma is.

Tovább >>

A Médiatudományi Intézet a Médiatanács, valamint az NMHH munkáját segítő, szakmai elemzéseket és a médiához kapcsolódó társadalomtudományi kutatásokat végző önálló szervezeti egység. Szakmai kiadványokat jelentet meg és konferenciákat, műhely-beszélgetéseket szervez, egyeztetésekben vesz részt (pl. Közszolgálati Kódex egyeztetése), illetve ellátja a Médiatanács által a számára meghatározott egyéb feladatokat.