Médiatudományi Intézet

RSS

A Médiatudományi Intézet hírei

Harmadjára díjazott média- és hírközlési jogi OTDK dolgozatokat a Médiatudományi Intézet

2017.05.02. 11:02 • Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK)

Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács Médiatudományi Intézete az immár hagyományosan meghirdetett pályázatán, amelyre média- vagy hírközlési joggal foglalkozó tanulók jelentkezését várták.

OTDK 1

Fotó: NMHH/Sebestyén Gábor

Az NMHH Médiatudományi Intézete (MTMI) harmadik alkalommal írt ki pályázatot a kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójához kötődő hallgatói dolgozatokra, a felhívásra tavaly decemberig jelentkezhettek a hallgatók. Az MTMI a média- és hírközlési jog témakörében érkező pályaművek támogatását annak érdekében célozta meg, hogy ösztönözze a témával foglalkozó hallgatók kutatásait és lehetővé tegye számukra, hogy kutatásuk innovatív eredményei a szakmai köztudatba beépüljenek, és támogassa az ifjú tehetségek bekerülését a média és a hírközlési szakterületekre. A pályázati kiírásra nagyon színvonalas pályaművek érkeztek, melyeket az intézet, az NMHH és a Médiatanács munkatársaiból álló zsűri értékelt.

Karas Monika, az NMHH elnöke ünnepélyes keretek között adta át az elismeréseket négy egyetem tizenkét hallgatójának és konzulenseiknek. A hatóság tíz dolgozatot összesen egymillió forint pénzjutalommal díjazott, míg a felkészítők között 500 ezer forintot osztott szét.

OTDK 2

Fotó: NMHH/Sebestyén Gábor

A díjazott dolgozatok között van európai joggal kapcsolatos írás, a sportközvetítési jogok helyzetét áttekintő értekezés, a gyermek-szülő viszonyt és a kiskorúak védelmét vizsgáló mű, a sajtófotókat, az újságírók vallomásmegtagadási jogát és az adatvédelmet górcső alá vevő tanulmány, illetve olyan is, amely a gyűlöletbeszéd és az online zaklatás vagy a kiberbűnözés problematikáját járja körül.

A díjazott pályaművek teljes terjedelmükben az alábbi linkekre kattintva olvashatóak.

Keresés

A Sajtó 1927–1947

Sajtó folyóirat (logó, 290x67px)

Tudományos folyóirat a sajtó és a hírszolgálat jogi, gazdasági, szociális, műszaki és történelmi kérdéseiről – teljes digitalizalt anyag.

Magyar sajtójogi szabályok annotált gyűjteménye 1848-1989

Az adatbázis az 1848 és 1989 közötti magyarországi sajtóra vonatkozó törvények, törvényerejű rendeletek, különböző állami szervek rendeleteit, rendelkezéseit, határozatait, utasításait stb., összefoglalóan: sajtójogi szabályait tartalmazza.

A sajtójogi szabályok címe és szövege között jól elkülönítve, dőlt betűvel tartalmi összefoglalás olvasható, továbbá megtalálható a keltezés vagy a hatálybalépés napja, a módosított vagy hatályon kívül helyezett korábbi jogforrás száma, illetve a kiegészítő, módosító vagy hatályon kívül helyező jogforrás száma is.

Tovább >>

A Médiatudományi Intézet a Médiatanács, valamint az NMHH munkáját segítő, szakmai elemzéseket és a médiához kapcsolódó társadalomtudományi kutatásokat végző önálló szervezeti egység. Szakmai kiadványokat jelentet meg és konferenciákat, műhely-beszélgetéseket szervez, egyeztetésekben vesz részt (pl. Közszolgálati Kódex egyeztetése), illetve ellátja a Médiatanács által a számára meghatározott egyéb feladatokat.